Zvezda je rojena

Žanr: Glasbena drama

Dolžina: 135 minut (2h 15min)
Izvirni naslov (leto): A Star Is Born (2018)
Režija: Bradley Cooper
Scenarij: Eric Roth, Bradley Cooper
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: BLITZ

Igrajo: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos, Bonnie Somerville, Andrew Dice Clay, Michael Harney, D.J. ‘Shangela’ Pierce, Willam Belli, Steven Ciceron …

Povezave: IMDB: A Star Is Born (2018)

O filmu:

Zgodba govori o izkušenem glasbeniku Jacksonu Mainea, ki odkrije mlado umetnico Ally in se v njo zaljubi. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, vendar jo Jackson prepriča v nasprotno. Ker pa se sam bori z lastnimi demoni, njun odnos ob njenem kariernem vzponu začne razpadati.

Več o filmu:

Bradley Cooper, štirikrat nominiran za nagrado oskar (Ostrostrelec, Ameriške prevare, Za dežjem posije sonce) in večkrat nagrajena glasbena zvezdnica Lady Gaga, za katero je to igralski prvenec, bosta skupaj zavzela velika platna v novem filmu ZVEZDA JE ROJENA. Med drugim pa je film tudi režijski prvenec Bradleya Cooperja.

Poleg Cooperja in Gage v filmu igrajo še Andrew Dice Clay, Dave Chappelle in Sam Elliot. Lady Gaga, ki je bila nominirana za oskarja za pesem “Til It Happens To You”, v filmu poje originalne pesmi, ki jih je napisala skupaj s Cooperjem in nekaterimi drugimi umetniki, med katerimi so tudi Lukas Nelson, Jason Isbell in Mark Ronson. Vsa glasba v filmu je avtorska, originalna in posneta v živo.