FILMSKA KAVA: Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost

Kino Trbovlje pripravlja skupaj s trboveljskimi društvi novi program ☕FILMSKA KAVA☕, ki je v prvi vrsti namenjen upokojencem, brezposelnim in vsem ostalim, ki imajo nekaj prostega dopoldanskega časa.
Enkrat na mesec (en ponedeljek ob 10.00) bo v dopoldanskem času pripravljena projekcija filma, ki bo občinstvu zagotovo zanimiva.

Žanr: animirana biografska drama

Dolžina: 95 minut (1h 35min)
Izvirni naslov (leto): Loving Vincent (2017)
Režija: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Scenarij: Dorota Kobiela, Hugh Welchman, Jacek Dehne
Država: Velika Britanija
Distribucija v Sloveniji: 2i film

Glasovi: Douglas Booth, Robert Gulaczyk, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn, Saoirse Ronan, Chris O’Dowd, John Sessions, Aidan Turner, Helen McCrory
Povezave: IMDB: Loving Vincent (2017)

O filmu:

Prvi v celoti v olju naslikan celovečerni film. Izjemno življenjsko zgodbo Vincenta van Gogha prenese na platno z oživljanjem njegovih platen.
Francija, poletje 1891. Pegasti in brezciljni mladenič Armand Roulin od očeta, poštarja Josepha Roulina, prejme pismo z napotkom, naj ga lastnoročno dostavi v Pariz. Odnesel naj bi ga bratu očetovega prijatelja Vincenta van Gogha, ki naj bi bil ravno naredil samomor. Armand nad nalogo ni preveč navdušen: očetovo znanstvo z Vincentom, tujim slikarjem, ki si je odrezal uho in so ga zaprli v lokalno umobolnico, ga spravlja v zadrego.

Več o filmu:

Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost je prvi v celoti v olju naslikan celovečerni film. Izjemno življenjsko zgodbo Vincenta van Gogha prenese na platno z oživljanjem njegovih platen. Vsaka od 65.000 sličic filma je oljna slika. Ročno jih je naslikalo 125 profesionalnih slikarjev, ki so se produkciji filma v studiih na Poljskem in v Grčiji pridružili z vsega sveta. Enako izjemna kot Vincentove genialne umetnine pa sta bila tudi njegovo strastno, nesrečno življenje in skrivnostna smrt.

Iz prve roke:

Upodabljanje pristnih človeških občutij na človeškem obrazu je bilo v animaciji vselej izziv, zato v večini najboljših animiranih filmov nastopajo nečloveški liki ali pa zelo poenostavljeni človeški liki v stripovskem slogu. Praktični razlog pa je tudi ta, da s snemanjem igre živih igralcev v nekaj dneh dobite rezultat, za katerega bi se v animaciji trudili več mesecev. Do predstavitvenega napovednika nismo bili prepričani, ali bo naša tehnika delovala. Šele ko smo videli rezultate prvega grobega, nizkoproračunskega poskusa, sem vedel, da smo na pravi poti.
– Hugh Welchman