Venom

Žanr: Akcija, grozljivka

Dolžina: 112 minut (1h 52min)
Izvirni naslov (leto): Venom (2018)
Režija: Ruben Fleischer
Scenarij: Kelly Marcel, Todd McFarlane
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: CON FILM

Igrajo: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Tom Holland, Jenny Slate, Riz Ahmed, Scott Haze, Marcella Bragio, Reid Scott, Michelle Lee, Mac Brandt …

Povezave: IMDB: Venom (2018)

O filmu:

Najznamenitejši Marvelov protijunak si je po več letih nestrpnega čakanja končno zaslužil svoj film. Venom je bil ljubiteljem superjunakov doslej znan predvsem kot glavni negativec v filmih o Spider-Manu. Eddie Brock je fotoreporter, ki se mu življenje obrne na glavo, ko postane gostitelj zunajzemeljskega bitja.

Več o filmu:

Letos bomo videli, da imajo tudi zlikovci dva obraza in da se za najhujšim negativcem včasih skriva velik junak.

Za to, da je najljubši Marvelov negativec bolj priljubljen kot kdajkoli, gre zasluga nezadržnemu Tomu Hardyju, ki se je spustil v vlogo Eddieja Brocka, fotoreporterja, ki se mu življenje obrne na glavo, ko postane gostitelj zunajzemeljskega bitja. Hardy se je tudi tej vlogi predal s svojo značilno vnemo in na svojih družabnih profilih redno objavlja fotografije s snemanja. Poleg njega igralsko zasedbo v eni glavnih vlog bogati tudi očarljiva Michelle Williams, za enkratno filmsko akcijo pa bo poskrbel režiser Ruben Fleischer, ki je znan po izjemnem občutku za humor (Dobrodošli v deželi zombijev). Venoma so leta 1988 ustvarili pisec David Michelinie ter risarja Todd McFarlane in Mike Zeck. Venom je zunajzemeljski simbiot, ki potrebuje človeka, da preživi, gostitelj pa v zameno dobi neverjetno moč. Čeprav je Venom prvotno nastal kot negativec, je sčasoma v nekaterih različicah pridobil status protijunaka.