Vedrina

Žanr: Triler

Dolžina: 106 minut (1h 46min)
Izvirni naslov (leto): Serenity (2019)
Režija: Steven Knight
Scenarij: Steven Knight
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: KARANTANIJA

Igrajo: Anne Hathaway, Diane Lane, Matthew McConaughey, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong, Kenneth Fok, Robert Hobbs, Rafael Sayegh, Garion Dowds, Vinaya Sungkur, Edeen Bhugeloo, Guillaume Silavant …

Povezave: IMDB: Serenity (2019)

O filmu:

Na majhnem karibskem otoku prične kapitana ribiške ladje preganjati skrivnostna preteklost, potem ko se nanj po pomoč obrne njegova nekdanja žena. Slednja ga namreč prosi, naj ubije njenega sedanjega moža. Kmalu se izkaže, da kapitanova nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

Več o filmu:

Po številnih vlogah prikupnega zapeljivca in frajerja se bo McConaughey tokrat prelevil v samotarskega kapitana, ki mu vsakdanji mir skali nenavadna prošnja nekdanje žene in mu realnost obrne na glavo, obenem pa ga pripelje do nepričakovane skušnjave.
Skrivnostno zgodbo z nepričakovani zapleti je režiral z oskarjem nominirani scenarist in režiser Steven Knight (Locke, Smrtne obljube, Redemption), napisal pa je tudi scenarij. Producent srhljivke je z oskarjem nagrajeni Greg Shapiro (Bombna misija, 00:30 – Tajna operacija).

Zanimivosti:

* Gre za drugi film, v katerem sta skupaj zaigrala oskarjevca Matthew McConaughey in Anne Hathaway. Pred štirimi leti sta se pojavila v filmu Medzvezdje (Interstellar).
* Kljub temu, da se zgodba odvija na Karibih, so film posneli na Mavriciju.
* Sprva bi morala v filmu zaigrati Uma Thurman, vendar jo je zamenjala Diane Lane.