Večerna šola

Žanr: Komedija

Dolžina: 111 minut (1h 51min)
Izvirni naslov (leto): Night School (2018)
Režija: Malcolm D. Lee
Scenarij: Kevin Hart, Nicholas Stoller
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: KARANTANIJA

Igrajo: Kevin Hart, Tiffany Haddish, Mary Lynn Rajskub, Keith David, Ben Schwartz, Taran Killam, Megalyn Echikunwoke, Rob Riggle, Anne Winters, Jacob Batalon, Mason Guccione, Melissa LeEllen …

Povezave: IMDB: Night School (2018) 

O filmu:

Izjemno uspešen prodajalec gospodinjskih aparatov Teddy Walker (Kevin Hart) se po nesrečnem spletu okoliščin znajde na cesti. Med iskanjem nove službe pa ugotovi, da mora imeti končano srednjo šolo. Ker je imel pogosto težave pri opravljanju testov, srednje šole ni končal, zato ga sedaj čaka najtežji preizkus v življenju – ne preostane mu drugega, kot da se vrne v šolske klopi. Vpiše se v večerno šolo, kjer skupaj z drugimi “faliranci”, ki si vsak na svoj način prizadeva opraviti nujno potrebni izpit, skuša doseči zastavljeni cilj. Ali jim bo pri tem učiteljica Carrie (Tiffany Haddish) v pomoč ali ne, ali bo skupina novopečenih dijakov držala skupaj ter kako se bo Walker ujel z ravnateljem (Taran Killam), s katerim sta bila nekoč vrstnika, a sta se sovražila?

Več o filmu:

Komik, igralec in voditelj Kevin Hart se vrača na velika platna. Po akcijskih komedijah Svaka pod krinko (Ride Along 2) in Obveščevalna (Central Intelligence) pa tokrat ne bo lovil nepridipravov, temveč sedel v šolsko klop. Opraviti mora namreč izpit in končati srednjo šolo.

Komedijo Večerna šola je režiral Malcolm D. Lee, sodeloval pa tudi kot izvršni producent, Kevin Hart pa se je preizkusil tudi kot scenarist in producent (s svojo producentsko hišo Hartbeat Productions). Kot producent sodeluje tudi Will Packer, ki pa je s Hartom že sodeloval pri filmu Svaka pod krinko in filmih Think Like a Man in oba sta v novo komedijo Večerna šola vnesla svojevrsten slog.