Vdove

Žanr: Kriminalna drama

Dolžina: 128 minut (2h 08min)
Izvirni naslov (leto): Widows (2018)
Režija: Steve McQueen
Scenarij: Gillian Flynn, Steve McQueen
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: BLITZ

Igrajo: Elizabeth Debicki, Colin Farrell, Liam Neeson, Carrie Coon, Jon Bernthal, Daniel Kaluuya, Garret Dillahunt, Michelle Rodriguez, Robert Duvall, Viola Davis, Brian Tyree Henry, Lukas Haas, Jacki Weaver …

Povezave: IMDB: Widows (2018)

O filmu:

Zgodba štirih žensk, ki nimajo nič skupnega, razen velikega dolga, ki so ga za seboj zapustile kriminalne dejavnosti njihovih pokojnih mož. Napetost se stopnjuje, ko v sodobnem Chicagu Veronica, Alice, Linda in Belle usodo vzamejo v lastne roke in se zavzamejo za prihodnost pod svojimi pogoji.

Več o filmu:

Z oskarjem nagrajen režiser Steve McQueen (“12 LET SUŽENJ”) in pisateljica Gillian Flynn (“Ni je več”), predstavljata izviren, sodoben triler o kriminalu, strasti in korupciji. VDOVE je zgodba štirih žensk, ki nimajo nič skupnega, razen velikega dolga, ki so ga za seboj zapustile kriminalne dejavnosti njihovi pokojnih mož. Napetost se stopnjuje, ko v sodobnem Chicagu Veronica (z oskarjem nagrajena Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) in Belle (Cynthia Erivo) usodo vzamejo v lastne roke in se zavzamejo za prihodnost pod svojimi pogoji. Poleg njih v filmu igrajo še Liam Neeson, Colin Farrell, Robert Duvall, Daniel Kaluuya in Brian Tyree Henry.