Strašila

Žanr: grozljivka

Dolžina: 92 minut (1h 32min)
Izvirni naslov (leto): Haunt (2019)
Režija: Scott Beck in Bryan Woods
Scenarij: Scott Beck in Bryan Woods
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: Karantanija

Igrajo: Katie Stevens, Will Brittain, Lauryn McClain, Andrew Caldwell, Shazi Raja, Schuyler Helford…

Povezave: IMDB: Haunt (2019)

O filmu:

Konec oktobra nas bodo strašila Strašila. V kinematografe namreč prihaja grozljivka z naslovom Strašila (Haunt), ki razkriva zgodbo na noč čarovnic, ko se skupini prijateljev v hiši, kjer izjemno straši, pričnejo dogajati prave nočne more.

Več o filmu:

Na noč čarovnic skupina prijateljev naleti na hišo, v kateri izjemno straši in kjer iz obiskovalcev izvabijo najhujše strahove. Noč postane smrtonosna, saj prijatelji kmalu pridejo do zastrašujočega spoznanja, da so nekatere nočne more resnične.

Zanimivosti:

Grozljivko sta režirala filmarja Scott Beck in Bryan Woods, ki se poznata že iz rane mladosti – iz osnovne šole, kjer sta ugotovila, da imata podobno zanimanje za film. Njuno sodelovanje se je nadaljevalo v srednjo šolo, kjer sta režirala številne kratke filme. Pred grozljivko Strašila je bil njun zadnji skupni projekt grozljivka Tiho mesto (A Quiet Place), za katero sta napisala scenarij.
Pri Strašila sta se vrnila k tipu klasične grozljivke, ki požene strah po žilah še dolgo po ogledu filma. Oba imata zelo rada preprost film, ki straši in oba sta med odraščanjem kot najstnika imela priložnost doživljati strah, saj sta živela blizu zapuščenih tovarn. Tam pa sta seveda uporabila vso svojo domišljijo in ugotavljala, katera metoda ustrahovanja bi bila najbolj primerna. Te prve izkušnje so jima dale ključno pomembnost za žanr grozljivke – da je bolj strašljivo tisto, česar ne vidiš.
Eden od ključnih oseb pa je bil tudi producent, scenarist in režiser Eli Roth, ki ga je pritegnil scenarij in pri filmu sodeluje kot producent. Njegovi nasveti pri projektu so bili neprecenljivi, pravita režiserja grozljivke, vedno pa se vrača nazaj z likom – cilj je namreč ustvariti takšne, ki jih občinstvo vzljubi in ko padajo smrtne žrtve, se povečujejo tudi čustva.

Film so snemali nekaj tednov v eni od zapuščenih tovarn v državi Kentucky, ravno v času noči čarovnic, in ne samo igralci, tudi druga filmska ekipa je bila oblečena v kostume, nekatere celo iz filma, kar je še dodatno prispevalo v pravemu vzdušju, ki ga pričara najstrašnejša noč v letu.