Starec in pištola

Žanr: Drama, komedija

Dolžina: 93 minut (1h 33min)
Izvirni naslov (leto): The Old Man & the Gun (2018)
Režija: David Lowery
Scenarij: David Grann, David Lowery
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: CINEMANIA GROUP

Igrajo: Elisabeth Moss, Robert Redford, John David Washington, Danny Glover, Casey Affleck, Sissy Spacek, Keith Carradine, Tika Sumpter, Tom Waits, Isiah Whitlock Jr., Augustine Frizzell, Jordan Trovillion, Gene Jones, Leah Roberts, Denise Barone …

Povezave: IMDB: The Old Man & the Gun (2018)

O filmu:

Forrest je nadarjen ropar in to počne z neizmernim veseljem. V začetku 80. let prejšnjega stoletja se skupaj s še dvema starejšima kriminalcema odpravi na legendarni roparski pohod po ameriških bankah, od koder s pomočjo svojega šarma odnesejo na milijone dolarjev. Detektiv John Hunt si prizadeva, da bi ga ujel, a bolj ko mu je za petami, bolj očaran postaja s Forrestovo predanostjo umetnosti ropanja.

Več o filmu:

Film sledi resnični zgodbi Forresta Tuckerja (Robert Redford) od njegovega neverjetnega pobega iz zapora San Quentin pri 70. letih do vrste izjemnih bančnih ropov, ki so zmedli oblasti in očarali javnost. Forrest je nadarjen ropar in to počne z neizmernim veseljem. V začetku 80. let prejšnjega stoletja se skupaj s še dvema starejšima kriminalcema odpravi na legendarni roparski pohod po ameriških bankah, od koder s pomočjo svojega šarma odnesejo na milijone dolarjev. Detektiv John Hunt (Casey Affleck) si prizadeva, da bi ga ujel, a bolj ko mu je za petami, bolj očaran postaja s Forrestovo predanostjo umetnosti ropanja. Med enim od pobegov Forrest spozna vdovo Jewel (Sissy Spacek), ki ga zares vidi takega, kot je, in ga ljubi kljub poklicu, ki si ga je izbral.