Resnica ali izziv

Žanr: Nadnaravna srhljivka

Dolžina: 90 minut (1h 30min)
Izvirni naslov (leto): Truth or Dare (2018)
Režija: Jeff Wadlow
Scenarij: Michael Reisz in Jillian Jacobs & Chris Roach & Jeff Wadlow
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: Karantanija

Igrajo: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Hayden Szeto, Landon Liboiron, Sophia Taylor Ali, Nolan Gerard Funk …

Povezave: IMDB: Truth or Dare (2018) 

O filmu:

Ste se s prijatelji že kdaj igrali povsem nedolžno igrico “resnica ali izziv”? Igra, ki ni videti škodljiva, edino če izrečena resnica boli, pa lahko postane pravi izziv – še posebej za skupino najstnikov, kjer “igra” kaznuje tistega, ki se zlaže ali zavrne izziv. In to s smrtjo. Skupina dobrih prijateljev se še zadnjič, preden gre vsak na svojo fakulteto, odpravi na skupne počitnice v Mehiko, kjer jih po pijanski noči šarmantni neznanec prepriča v igro “resnica ali izziv”. Po odigrani igri pa se skupini pričnejo dogajati nadnaravni pojavi in kmalu ugotovijo, da se igra z njimi igra. Sprva čisto nedolžna igra se sprevrže v grozljive prizore, kjer vsakogar, ki ne pove resnice ali zavrne izziv, vpričo ostalih nekdo – ali nekaj – kaznuje. Da bi se rešili smrtonosne igre, morajo prijatelji znova najti neznanca.

Več o filmu:

Nadnaravna srhljivka produkcijske hiše Blumhouse Productions (Srečen smrtni dan, Zbeži!, Razcepljen), ki jo je režiral Jeff Wadlow, pri filmu pa sodeloval tudi kot scenarist in izvršni producent, bo v kina zagotovo prinesla nov izziv, kako igrati igro ali morda še bolje, kako se ji ogniti.

Zanimivosti:

Grozeč nasmeh, ki spremlja igro “resnica in izziv” ter ga posameznik nameni tistemu, ki ga izzove k igri, je osnovan po nasmehu igralca Willema Dafoeja. Slednji je namreč znan po tem, da se smeji na vsa usta, pri tem pa ima tudi rahlo izbuljene oči.