Prebadanje

Žanr: Grozljivka, Triller

Dolžina: 81 minute (1h 21min)
Izvirni naslov (leto): Piercing (2018)
Režija: Nicolas Pesce
Scenarij: Ryû Murakami, Nicolas Pesce
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: Fivia

Igrajo: Christopher Abbott, Mia Wasikowska, Laia Costa, Olivia Bond

Povezave: IMDB: Piercing (2018)

O filmu:

Reed pod pretvezo, da se odpravlja na službeno potovanje, poljubi v slovo ženo in dojenčka. Nato se nastani v hotelu, si naroči dekle na poziv in se začne pripravljati na svoj resnični načrt: popolni umor. Ko pa se na vratih pojavi skrivnostna Jackie, postane kaj hitro jasno, da Reedu ne bo steklo vse kot po maslu.

Več o filmu:

Nicolas Pesce (Oči moje matere) v čudovito perverzni mešanici telesne grozljivke, psihoseksualnega trilerja in črne komedije priredi kratko zgodbo Ryûja Murakamija in se hkrati pokloni zvočno-vizualni krajini italijanskega giallo filma sedemdesetih let.

Kritike:

»Pirsing je ljubezensko pismo giallu (brez skrivnostnega umora) in evropski grozljivki 70. let. Čeprav se loti druge filmske ere kot Oči moje matere, je prav tako stiliziran, skrbno izdelan in spoštljiv do svojih navdihov, medtem ko mračne sence črno-bele fotografije zdaj zamenjajo teksture in nasičene barve sedemdesetih let. /…/ Energičen, prefinjeno zamotan triler, ki deluje kot sprevržen križanec med Ameriškim psihom in Fantomsko nitjo. Pološčen in perverzen, občasno seksi in presenetljivo prisrčen /…/«
– Haleigh Foutch, Collider
»Pirsing zastavi sadomazohistično igro za dva in izzove gledalca, naj poskusi ugotoviti, kdo kdaj zmaguje.«
– John DeFore, Hollywood Reporter