PRAVLJIČNO FILMSKO POPOLDNE – Peter Pan: Iskanje knjige Nije

Pravljično filmsko popoldne za vas in vaše najmlajše pripravljata Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje in Kino Trbovlje.

Prodaja: cena vstopnice za ogled filma: 2€, v predprodaji in 1 uro pred dogodkom na blagajni DDT.

Prosimo za predhodne prijave na telefonsko številko 03 56 25 714.

17.00 PRAVLJIČNA URICA

17.30 OGLED KINA (od blagajne do kinokabine)

18.00 PROJEKCIJA FILMA

Žanr: animirana fantazijska pustolovščina
SLOVENSKA SINHRONIZACIJA

Dolžina: 90 minut (1h 30min)
Izvirni naslov (leto): Peter Pan: The Quest For The Never Book (2018)
Režija: Chandrasekaran Chandra
Scenarij: Romain van Liemt
Država: Irska
Distribucija v Sloveniji: Famous Fox

Igrajo: Michelle Creber, Michael Dobson, Matt Hill, Michelle Molineux, Sarah Natochenny

Povezave: IMDB: Peter Pan: The Quest For The Never Book (2018)

O filmu:

Dežela Nije je v veliki nevarnosti, ko starodavna knjiga Nije, ki ima čarobne moči, pade v roke pokvarjenega kapitana Kljuke. Kapitan Kljuka želi uporabiti njene magične moči, da sprosti strašne pošasti in tako dokončno uniči Petra Pana in njegove prijatelje. Ali bo Peter lahko ponovno rešil deželo Nije in London?

Več o filmu:

Najdaljši dan leta v deželi Nije je končno prišel in priprave na veliko praznovanje so v polnem teku. Tradicionalne igre se lahko začnejo, da bo najdaljši dan tudi najboljši in izpolnjen z veseljem, zabavo in norčijami. Zagrenjeni kapitan Kljuka pa se je odločil, da bo najdaljši dan obrnil v svojo korist, zato se je domislil kopico zlobnih načrtov, ki bodo prisilili Petra Pana in njegove prijatelje, da se predajo. Trdno odločen, da tokrat ne bo premagan, je kapitan Kljuka načrtoval vsako potezo in videti je, da je Kljuka ves čas en korak pred Petrom in vedno bližje svojemu cilju. Predstavljajte si, kaj bi se zgodilo, če bi kapitan Kljuka končno dobil v roke knjigo Nije in našel način, kako uničiti Petra Pana in Zvončico … Ali bo Petru in njegovim prijateljem uspelo rešiti deželo Nije pred združenimi silami zla in izpolniti prerokbo iz knjige Nije?

Zanimivosti:

Peter Pan je lik, ki ga je ustvaril škotski novelist in dramatik James Matthew Barrie (1860–1937). Prebrisan fantič s sposobnostjo letenja zavrača idejo o odraščanju in svoje večno otroštvo, polno dogodivščin, preživlja v deželi Nije, kjer je vodja svoje druščine Izgubljenih fantov. V življenju se srečuje z morskimi deklicami, pirati, Indijanci in vilami, od časa do časa pa spozna tudi otroke iz resničnega sveta.
Peter Pan se je prvič pojavil v Barriejevem delu The Little White Bird, ki je bilo leta 1902 napisano za odrasle bralce. Po zelo pozitivnem odzivu na igro o Petru Panu leta 1904 se je založba Hodder and Stoughton odločila podaljšati tista poglavja knjige, v katerih je nastopal Peter Pan, in jih ponovno izdati, tokrat pod noslovom Peter Pan in Kensington Gardens.
S svojimi fantastičnimi zgodbami, zabavnostjo in magijo bo svet Petra Pana ostal brezčasen in trajen. Svet dežele Nije je prerasel okvirje navadnega romana. Po številnih adaptacijah in nadaljevanjih v knjižnem, animiranem in filmskem svetu, je Peter Pan preživel eno celo stoletje, postal in ostal eden od najljubših literarnih del vseh časov.