Otroška igra

Žanr: grozljivka

Dolžina: 120 minut (2h 00min)
Izvirni naslov (leto): Child’s Play (2019)
Režija: Lars Klevberg
Scenarij: Tyler Burton Smith
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: Karantanija Cinemas

Igrajo: Aubrey Plaza, Gabriel Bateman, Brian Tyree Henry, Tim Matheson …

Povezave: IMDB: Child’s Play (2019)

O filmu:

Samohranilka Karen svojemu sinu Andyju za rojstni dan podari lutko z imenom Chuky, ne ve pa, da je igrača zlovešči in hladnokrvni ubijalec.

Več o filmu:

Priredba kultne grozljivke o ubijalski lutki iz leta 1988, ki je tokrat opremljena z najnovejšo tehnologijo. Posodobljen Chucky je veliko bolj napreden. Na voljo ima več načinov, da vas ubije. Zdaj lahko dostopa do drugih naprav, pogleda skozi njih, prevzame termostate, vozila, robote in podobno … Uporabi lahko vse, kar je na voljo, da terorizira in ubije. Spoznajte Chuckyja 2.0.

Zanimivosti:

Ko je originalna grozljivka leta 1988 prišla na velika platna, je imel producent Seth Grahame-Smith le 12 let, in ga je zelo prestrašila, toda gledal jo je znova in znova in tako postal pravi oboževalec. S producentom Davidom Katzenbergom sta originalni film malce posodobila. »Nismo si želeli zgolj preoblikovati filma iz leta 1988, ki je klasična grozljivka, ki je svetu predstavila enega največjih zlobnežev vseh časov. Želeli smo v grozljivki predstaviti nekaj novega, kar je pomembno za današnje občinstvo.« Živimo v svetu, kjer je vse povezano – kamere in mikrofoni so povsod, naše naprave se pogovarjajo med seboj. »Navdušilo nas je, kaj bi to pomenilo za Chuckyja, če ne bi bil le otroška igrača, ampak resnično vrhunski tehnološki izdelek, ki je spremljevalec otrok. Kaj bi se zgodilo, če bi se nekaj s tako veliko močjo pokvarilo, kakšne bi bile možnosti?« sta razmišljala producenta o nečem novem, obenem pa se zavedala odgovornosti do dolgoletnih oboževalcev.

Svoj glas je Chuckyju posodil igralec Mark Hamill, znan pa vlogi Luka Skywalkerja iz trilogije Vojna zvezd. »Izjemno srečo imamo, da imamo ikono, ki ustvarja novo podobo ikone,« je povedal Katzenberg. “Mark je nadarjen igralec in izjemen vokalni izvajalec, in ta izziv je sprejel z neverjetno energijo in predanostjo.”