Odbita šola

Žanr: Komedija

Dolžina: 120 minut (2h 00min)

Izvirni naslov (leto): Fack ju Göhte 3 (2017)
Režija: Bora Dagtekin
Scenarij: Bora Dagtekin
Država: Nemčija
Distribucija v Sloveniji: 2i film

Igrajo: Elyas M’Barek, Jella Haase, Sandra Hueller, Katja Riemann, Max von der Groeben …

Povezave: IMDB: Fack ju Göhte 3 (2017)

Festivali/nagrade:

Zmagovalec občinstva za najboljši film na Bavarian Film Awards 2018, Zmagovalec občinstva za najbolj prinosni film leta na German Film Awards 2018 in zmagovalec Elyas M’Barek za najboljšega igralca na Romy Gala, Austria 2018.

O filmu:

Konec šolskega leta se približuje, a tako profesorji, kot učenci ne zmorejo več. Potrebujejo počitnice, odmor od šole. Se sliši poznano? A čeprav se zavedajo, da morajo stisniti do konca vse svoje atome moči in je od zaključnih izpitov odvisna tudi njihova prihodnost, se na tej Odbiti šoli dogaja vse drugo, kot bi pričakovali …

Več o filmu:

V zadnjem delu nemške trilogije z original naslovom “Fack ju Göhte”, se v srednji šoli bliža zaključni izpit. Učitelj Zeki Miller mora spodbuditi svoje učence, da resno ogrejejo šolske klopi, ampak otroci iz “razreda kaosa” ne dojemajo resnosti naloge, zaradi česar padajo v probleme in zavračajo sodelovanje. Veliko je odvisno od tega, kako bo Miller motiviral učence – negova služba, ugled šole in sama prihodnost uporniških najstnikov.

Režiser in scenarist filma, Bora Dagtekin, je v filmskem svetu debitiral leta 2012 s filmom Turkish For Beginners, ki je bil najuspešnejši nemški film tega leta. Sledil je prvi del filma Fack Ju Goethe, ki je bil leta 2013 najbolj dobičkonosen domač film v Nemčiji, ki mu je sledilo nadaljevanje leta 2015. Oba filma sta se predvajala v več kot 40ih državah. S tretjim delom, Odbita šola, Bora zaključuje trilogijo srednješolske komedije. Kot da ni dovolj že pritisk zaključnih izpitov, učence že razganja poletje, saj so z mislimi popolnoma drugje. Kot podivjana horda niso za učitelja Millerja lahka naloga.