Noč čarovnic

Žanr: Grozljivka

Dolžina: 109 minut (1h 49min)
Izvirni naslov (leto): Halloween (2018)
Režija: David Gordon Green
Scenarij: David Gordon Green, Danny McBride in Jeff Fradley
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: KARANTANIJA

Igrajo: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Will Patton, Nick Castle, Andi Matichak, Omar J. Dorsey …

Povezave: IMDB: Halloween (2018)

O filmu:

Igralka Jamie Lee Curtis se vrača v svoji ikonični vlogi Laurie Strode in se končno sooči z Michaelom Myersom, zamaskiranim moškim, ki jo je preganjal, vse odkar je pred štirimi desetletji komaj ušla njegovemu morilskemu pohodu na noč čarovnic.

Več o filmu:

V najnovejši srhljivki kot izvršni producent sodeluje mojster grozljivk John Carpenter, moči pa je združil s trenutno vodilnim producentom grozljivk Jasonom Blumom (Zbeži!, Razcepljen, Očiščenje, Paranormalno). Scenarij za zgodbo, ki razkriva nove sledi dogodkov iz prvega dela iz leta 1978, sta napisala David Gordon Green in Danny McBride, Green pa je srhljivko tudi režiral. Producent je tudi Malek Akkad, ki je produciral vse prejšnje dele srhljivke ter Bill Block, izvršna producenta pa Green in McBride.

Zanimivosti:

– Jamie Lee Curtis je zaigrala že v petih filmih o noči čarovnic – Noč čarovnic (1978), Noč čarovnic 2 (1981), Noč čarovnic: 20 let pozneje (1998), Noč čarovnic: vstajenje (2002) in Noč čarovnic (2018).
– Najnovejši del Noč čarovnic ne upošteva dogodkov, ki so se zgodila v nadaljevanjih po prvem delu, temveč se nadaljuje natanko štirideset let po zgodbi iz prvega dela.
Komentarji