Misija: Nemogoče – Izpad

Žanr: Akcija, triler

Dolžina: 147 minut (2h 27min)
Izvirni naslov (leto): Mission: Impossible – Fallout (2018)
Režija: Christopher McQuarrie
Scenarij: Bruce Geller, Christopher McQuarrie
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: Karantanija

Igrajo: Henry Cavill, Tom Cruise, Michelle Monaghan, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Simon Pegg, Angela Bassett, Alec Baldwin …

Povezave: IMDB: Mission: Impossible – Fallout (2018)

O filmu:

Potem, ko se je zadnja misija slabo končala, se svet sooča z resnimi posledicami. Agent Ethan Hunt prevzame odgovornost, da izpolni prvotno zadano nalogo, medtem ko v CII začnejo dvomiti o njegovi lojalnosti in motivih. Nekdanji agent MI6 Solomon Lane, vodja kriminalne združbe po imenu Sindikat, se v šestem delu vrne. Potem ko pobegne iz Pariza, ogrozi ves svet.

Več o filmu:

Nekatere franšize svojo zgodbo vedno znova nadgradijo s presenetljivimi preobrati ter postrežejo z napetimi akcijskimi preobrati, ki predstavljajo popolni odklop od vsakdanjika. Med njimi ima svoje častno mesto tudi Misija: Nemogoče, ki svoja nadaljevanja pridno niza že vse od leta 1996, ko smo prvič spoznali neustrašnega in iznajdljivega agenta Ethana Hunta. Tega že vse od začetka zvesto upodablja igralec in producent Tom Cruise, znan tudi po tem, da nevarne prizore posname brez uporabe profesionalnih kaskaderjev.

V kakšne nevarnosti se bo podal tokrat, bomo izvedeli že to poletje, ko na filmska platna prihaja šesti del franšize z naslovom MISIJA: NEMOGOČE – IZPAD. Agent Hunt se bo odpravil na novo nemogočo misijo, ki spet obljublja niz dih jemajočih akcijskih prizorov na robu mogočega. Objava prvega napovednika pa nam že v tem trenutku razkriva drobce zgodbe, ki jo bodo pod taktirko režiserja Christopherja McQuarrieja poleg glavnega igralca Toma Cruisea sestavljali še stari znanci franšize Simon Pegg kot Banji Dunn, Jeremy Renner kot William Brand ter Ving Rhames v vlogi Lutherja, manjkala pa ne bosta niti Alec Baldwin in Rebecca Ferguson, ki sta pomagala reševati že prejšnjo misijo.