Mikavne igre

Žanr: Komedija, drama

Dolžina: 101 minute (1h 41min)
Izvirni naslov (leto): Irresistible (2020)
Režija: Jon Stewart
Scenarij: Jon Stewart
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: Karantanija

Igrajo: Mackenzie Davis, Rose Byrne, Steve Carell, Natasha Lyonne

Povezave: IMDB: Irresistible (2020)

O filmu:

Letošnja jesen bo obarvana tudi malce politično, saj oktobra na velika platna prihaja komična drama, ki predstavlja zgodbo, kako majhno mestece v ameriški državi Wisconsin postane glavna atrakcija sodobnega političnega cirkusa.

Več o filmu:

Ko najvišji strateg demokratičnega nacionalnega odbora Gary Zimmer (Steve Carell) vidi posnetek upokojenega polkovnika marincev Jacka Hastingsa (Chris Cooper), ki se zavzema za pravice nedokumentiranih delavcev svojega mesta, je prepričan, da je našel ključ, da nazaj v ameriško osrčje pridobi volivce.
Med nenačrtovanim obiskom Hastingsove mlekarne v podeželskem mestu Deerlaken v Wisconsinu Gary prepriča pretežno nepolitičnega upokojenega marinca, da kandidira za župana. Sprva se Gary zanaša na Jackovo zelo sposobno hčerko Diano (Mackenzie Davis) in skupino navdušenih, a neizkušenih prostovoljcev. Ko pa mu republikanski nacionalni odbor prične nasprotovati in pošlje svojo briljantno sovražnico Faith Brewster (Rose Byrne), je Gary več kot pripravljen na svojo igro. In če se med Garyjem in Faith sprva prične lokalni boj, le-ta hitro preraste v nacionalno politično bitko in smešen boj za dušo Amerike.