Mia in beli lev

Žanr: Družinski

Dolžina: 98 minut (1h 38min)
Izvirni naslov (leto): Mia et le lion blanc (2018)
Režija: Gilles de Maistre
Scenarij: Prune de Maistre, William Davies
Država: Francija
Distribucija v Sloveniji: KARANTANIJA

Igrajo: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan, Charlie Thor, Lionel Newton, Lillian Dube, Brandon Auret …

Povezave: IMDB: Mia et le lion blanc (2018)

O filmu:

Družinski film o nenavadnem prijateljstvu med deklico in levom.

Več o filmu:

Desetletni Mii se življenje obrne na glavo, ko se iz Londona preseli v Afriko, kjer njena družina upravlja kmetijo z levi. Ko pride na svet mali beli lev Charlie, je Mia spet srečna in z njim ustvari posebno vez. Tri leta pozneje Miino življenje znova pretrese nepričakovana novica, saj odkrije očetovo skrivnost glede Charliejeve prihodnosti. Ker se boji, da je Charlie v nevarnosti, se odloči, da z njim pobegne. Prijatelja se tako odpravita na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani in iščeta kraj, kjer bi lahko Charlie znova svobodno živel.

Zanimivosti:

– Film so snemali tri leta in v tem času spremljali tako odraščanje Mie kot belega leva.

– V času produkcije filma je skupaj odraščalo šest levov, med njimi Thor, ki je zaigral Charlieja, še en lev in štiri levinje.

– Strokovnjak za leve Kevin Richardson, znan tudi kot levji šepetalec, je nadzoroval celotno produkcijo filma ter vse odnose med levi in otroki, da je lahko vsem zagotovil varnost.

– Po produkciji filma šest levov še vedno živi skupaj na posestvu, ki je v lasti Kevina Richardsona, zahvaljujoč skladu, ki ga je ustvarila produkcijska ekipa.

– Z levi so lahko bile v stiku samo tri osebe: Daniah De Villiers, ki je zaigrala Mio, Ryan Mac Lennan, ki je zaigral Miinega brata, in Kevin Richardson – le tako so lahko snemali v varnem okolju za igralce in živali.

– Film je bil posnet v Južni Afriki, v rezervatu Welgedacht Reserve.

O avtorjih/igralcih:

Gilles de Maistre je kot novinar od leta 1985 posnel več kot sto televizijskih oddaj in dokumentarcev. Je avtor celovečernega filma Prvi jok in televizijske serije V porodnišnici. Njegov prvi celovečerni igrani film Killer Kid je bil prikazan v uradni konkurenci na canskem festivalu. Režiser je idejo za Mio in belega leva dobil pred leti, ko je snemal dokumentarec o otrocih po svetu, ki imajo posebno vez z divjimi živalmi.