Mi

Žanr: Grozljivka

Dolžina: 120 minut (2h 00min)
Izvirni naslov (leto): Us (2019)
Režija: Jordan Peele
Scenarij: Jordan Peele
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: KARANTANIJA

Igrajo: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon, Noelle Sheldon …

Povezave: IMDB: Us (2019)

O filmu:

Zakonca Gabe (Winston Duke) in Adelaide Wilson (Lupita Nyong’o) odpeljeta svoja otroka na oddih v svojo hišo na plaži, kjer nameravajo uživati s prijatelji. A njihova vedrina se kmalu spremeni v napetost in kaos, ko se na obisk povabijo nepovabljeni gostje.

Več o filmu:

Vizionarski filmski ustvarjalec Jordan Peele, ki je prejel oskarja za scenarij za uspešno grozljivko Zbeži! (Get Out), se je lotil nove svojevrstne in provokativne grozljivke z naslovom Mi (Us), ki bo v kinematografih na ogled sredi marca. V glavnih vlogah zaigrajo oskarjevka Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II in Anna Diop, zgodba pa opisuje družino, ki se sooča s svojimi dvojniki. Režiser in scenarist Peele je film tudi produciral s svojo produkcijsko hišo Monkeypaw Productions, ter skupaj s producenti Seanom McKittrickom, Jasonom Blumom in Ianom Cooperjem.

Zanimivosti:

• Režiser in scenarist Jordan Peele je pred snemanjem igralski zasedbi zadal nalogo, da pogledajo deset grozljivk, da bodo bolje pripravljeni na igranje.
• Snemanje je potekalo med julijem in oktobrom 2018 v Kaliforniji.