Luis in vesoljčki

28.10. PO FILMSKI PREDSTAVI OB 10.00 SLEDI ŠE DELAVNICA.

Žanr: Animirana družinska komedija
SLOVENSKA SINHRONIZACIJA

Dolžina: 86 minut (1h 26min)
Izvirni naslov (leto): Luis and the Aliens (2018)
Režija: Wolfgang Lauenstein in Christoph Lauenstein ter Sean McCormack
Scenarij: Wolfgang Lauenstein in Christoph Lauenstein ter Sean McCormack
Država: Nemčija
Distribucija v Sloveniji: KARANTANIJA

Igrajo: Sebastjan Kušar, Uroš Buh, Ambrož Kvartič, Andrei Lenart, Luka Markus Štajer, Lucija Grm, Žiga Bunič, Jakob Rakovec, Nina Kaludjerovič, Matevž Mueller, Helena Berden, Maruša Bertoncelj, Gal Butenko Černe, Žiga Paradžik, Tadeja Lukanc, Štefan Kušar, Vanja Kretič, Gregor Lavtar …

Povezave: IMDB: Luis and the Aliens (2018)

O filmu:

12-letni Luis je zelo pogosto osamljen. Nima veliko prijateljev in njegov oče je je obseden z dokazovanjem obstoja inteligentnega življenja v vesolju. Oče preživlja cele noči na svojem teleskopu in čez dan spi. Ko se nekega dne v dvorišču hiše prikažejo trije nenavadni vesoljčki s katerimi se Luis hitro spoprijatelji.

Več o filmu:

12-letni fant Luis Sonntag živi sam z očetom Arminom, ki je kot ufolog obseden z raziskovanjem neznanih letečih predmetov in želi svetu dokazati, da vesoljci obstajajo. Potem ko je Luisova mati pred nekaj leti umrla, oče pa cele noči gleda skozi teleskop in izumlja napravice, ki bi preprečile prihod nepovabljenih bitij, podnevi pa spi, se Luis počuti zelo osamljenega. Izjemno bister in iznajdljiv fant skrbi za gospodinjstvo in očeta, ravnateljica njegove šole pa kmalu začne sumiti, da oče svojega sina zanemarja in bi fanta rada poslala v internat. Medtem pa se Luisu pripeti nekaj nepričakovanega – naleti na tri zelena bitja, po imenu Mog, Nag in Wabo, ki so bila na križarjenju po vesolju, a so se odločila, da zaradi posebne masažne podloge Nubbi Dubbi, ki so jo videli v reklami, obiščejo Zemljo. Luis in vesoljčki postanejo prijatelji in se dogovorijo, da jim bo Luis pomagal dobiti želeno masažno podlogo, oni pa bodo pomagali prepričati ravnateljico, da je pri fantu doma vse v najlepšem redu. In kako bodo vesoljčki prepričali še ostale, da ne obstajajo? Preprosto – spremenijo se lahko v katero koli človeško osebo. A na tej drzni misiji jim bodo neverjetne moči povzročale neverjetne težave.