Lovec ubijalec

Žanr: Akcija, triler

Dolžina: 121 minut (2h 01min)
Izvirni naslov (leto): Hunter Killer (2018)
Režija: Donovan Marsh
Scenarij: Don Keith, Jamie Moss
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: KARANTANIJA

Igrajo: Gary Oldman, Gerard Butler, Michael Nyqvist, Ryan McPartlin, Michael Trucco, Common , Caroline Goodall, Cosmo Jarvis, Zane Holtz, Taylor John Smith, Shane Taylor, Gabriel Chavarria, Will Attenborough, Michael Jibson, Michael Gor …

Povezave: IMDB: Hunter Killer (2018)

O filmu:

Globoko v Arktičnem oceanu kapitan ameriške nuklearne podmornice Joe Glass (Gerard Butler) dobi informacijo, da je prišlo do ruskega državnega udara, ki ogroža svetovni mir. Ruskega predsednika je namreč ugrabila skupina odpadnikov, ki skuša zanetiti tretjo svetovno vojno. Kapitan Glass mora s svojo posadko in s pomočjo vojaškega poveljništva sestaviti elitno skupino tjulnjev, da bi rešili ugrabljenega predsednika in ustavili novo svetovno vojno.

Več o filmu:

Gre namreč za zgodbo o reševanju ugrabljenega ruskega predsednika, kjer v ospredje postavlja kapitana in njegovo posadko ameriške podmornice. V glavni vlogi kapitana se je preizkusil Gerard Butler, igrajo pa še oskarjevec Gary Oldman (Najtemnejša ura), Common (John Wick 2), Linda Cardellini (Maščevalci: Ultronova doba) in Toby Stephens (James Bond: Umri kdaj drugič). Akcijsko srhljivko je režiral Donovan Marsh, scenarij pa sta po romanu Firing Point (2012) avtorjev Georgea Wallaca in Dona Keitha napisala Arne L. Schmidt in Jamie Moss.

Zanimivosti:

– Besedna zveza HUNTER-KILLER označuje tip pomorskega plovila – podmornice, ki je zasnovan in opremljen za zasledovanje in uničenje sovražnih plovil.