Levji Kralj

Žanr: družinska pustolovščina
SLOVENSKA SINHRONIZACIJA

Dolžina: 117 minut (1h 58min)
Izvirni naslov (leto): The Lion King (2019)
Režija: Jon Favreau
Scenarij: Jeff Nathanson, Brenda Chapman, Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: 2i Film

Igrajo: Seth Rogen, Donald Glover, Keegan Michael Key, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Billy Eichner, Alfre Woodard, Beyoncé Knowles, Eric André …
Slovensko sinhronizacijo bo prevzel Studio Ritem, da bo ta veličasten film oživel tudi v slovenskem jeziku.

Povezave: IMDB: The Lion King (2019)

O filmu:

Na filmska platna prihaja srčna in večna zgodba, ki smo jo v animirani verziji gledali leta 1994. Spet se bomo podali v osrčje afriške savane, kjer se rodi bodoči kralj živali. Po smrti svojega očeta Mufase želi mladi Simba prevzeti prestol, čemur nasprotuje zlobni Scar, ki ima povsem svoje načrte.

Zanimivosti:

Levjega kralja so zaupali pod režisersko taktirko Jona Favreauja (The Jungle Book, Iron Man), producenti so: Favreau, Jeffrey Silver, Karen Gilchrist. Scenarij je napisal Jeff Nathanson, po scenariju iz leta 1994, ki so ga napisali Irene Mecchi, Jonathan Roberts in Linda Woolverton.

Potrebno je bilo dobiti popolno in najbolj nadarjeno ekipo filmskih ustvarjalcev iz vseh področij, da so uspeli ponovno oživeti najbolj znan animiran film vseh časov v vsej svoji veličini in mu podariti še večji pomen. Nagrajena ekipa ustvarjalcev je zadela z ustvarjanjem afriške savane in njenih živali tako, da skoraj verjamemo, da so čisto resnične, za kar je poskrbel nadzornik za posebne efekte, Rob Legato, ki je podpisan pod virtualno produkcijo Avatarja, dobil oskarja za The Jungle Book, Hugo in Titanic in bil nominiraan za oskarja za film Apollo 13. Z oskarjem nagrajen nadzornik za animacijo, Andrew R. Jones, Adam Valdez, Caleb Deschanel, James Chinlund, Mark Livolsi. In mnogi drugi.