Leo da Vinci: Misija Mona Lisa

Žanr: pustolovski animirani film
SLOVENSKA SINHRONIZACIJA

Dolžina: 82 minut (1h 22min)
Izvirni naslov (leto): Leo Da Vinci: Mission Mona Lisa (2018)
Režija: Sergio Manfio
Scenarij: Anna Manfio, Francesco Manfio
Država: Italija
Distribucija v Sloveniji: 2i Film

Glasovi slovenske sinhronizacije: Miha Rodman, Luka Markus Štajer, Nina Kaludjerović, Uroš Buh, Žiha Bunič, Maša Tiselj …

Povezave: IMDB: Leo Da Vinci: Mission Mona Lisa (2018) [/box]

Pobarvanke najdete tukaj.

O filmu:

V mestu Vinci življenje teče mirno. Leonardo se ukvarja z novim, neverjetnim izumom, prijatelj Lorenzo mu pomaga, Lisa pa ju opazuje in se jima posmehuje. Ko od pripovedovalca zgodb izvedo za skriti zaklad, se trojica poda na lov za izgubljenim bogastvom. In velika avantura se prične!

Več o filmu:

Kdo ne pozna velikega umetnika, izumitelja in vsestranskega genija Leonarda Da Vincija? Najbolj znan portret na svetu je njegova Mona Lisa, znan pa je bil tudi po izumih, ki so bili za njegov čas celo preveč napredni. Animirani film Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa prinaša zgodbo tega mladega, kreativnega, pustolovskega fanta.

V mestu Vinci življenje teče mirno. Leonardo se ukvarja z novim, neverjetnim izumom, prijatelj Lorenzo mu pomaga, Lisa pa ju opazuje in se jima posmehuje. Ko vaški pripovedovalec zgodb izda skrivnost o skritem zakladu, se trojica poda na lov za izgubljenim bogastvom. In velika avantura se prične! Pot jih popelje v Firence, Lorenza ugrabijo pirati, ki prav tako želijo najti skriti zaklad.

Leo se s pomočjo še enega od svojih genialnih izumov, potapljaške obleke, potopi na dno morja, ter po razburljivem boju s pirati uspe rešiti prijatelja Lorenza in premagati pirate. Izumi tudi premikajoče se vozilo, ki se premika tako po zemlji, v zraku kot tudi v vodi, vse to hkrati.