Judy

Žanr: biografska drama

Dolžina: 118 minut (1h 58min)
Izvirni naslov (leto): Judy (2019)
Režija: Rupert Goold
Scenarij: Tom Edge, Peter Quilter
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: Famous Fox

Igrajo: Renée Zellweger, Bella Ramsey, Jessie Buckley, Rufus Sewell…

Povezave: IMDB: Judy (2019)

O filmu:

Film JUDY je poklon veliki umetnici, igralki in pevki, njenemu čudovitemu glasu, velikemu srcu in privlačni kombinaciji glamurja in karizme, ki ju premore le nekaj največjih umetnikov na svetu.

Več o filmu:

Zima 1968. Legendarna zvezdnica – igralka in pevka Judy Garland (Renée Zellweger) prihaja v London, da bi nastopila v znamenitem klubu The Talk of the Town.

Minilo je 30 let, odkar je v Čarovniku iz OZ-a s pesmijo Over the Rainbow zablestela v vlogi mlade Doroteje, a če je njen glas z leti nekoliko oslabel, je njegova dramatična intenzivnost le še narasla. Serija koncertov je vnaprej razprodana.

Med pripravami na nastop in pogajanji z upravo kluba, Judy očara tamkajšnje glasbenike in obuja spomine s prijatelji in oboževalci. Iz nje žarijo duhovitost in toplina in videti je, da bo flirtanje z Mickeyjem Deansom obrodilo sadove… obeta se mu, da bo postal njen peti mož.

In vendar je Judy krhka in ranljiva. Potem, ko je delala 45 let – od svojega drugega leta, je utrujena in izčrpana, preganjajo jo spomini na ukradeno otroštvo, ki ji ga je vzel Hollywood. Želi si predvsem to, da bi bila spet doma s svojimi otroki. Ali je v njej še dovolj moči da nadaljuje?

JUDY s svojimi najbolj znanimi pesmimi, vključno z brezčasno klasiko ‘Over the Rainbow’, slavi glas, sposobnost ljubezni, glamur in privlačnost v eni osebi.