Hrestač in štiri kraljestva

Žanr: Domišljijska pustolovščina

Dolžina: 99 minut (1h 39min)
Izvirni naslov (leto): The Nutcracker and the Four Realms (2018)
Režija: Lasse Hallström, Joe Johnston
Scenarij: E.T.A. Hoffmann, Ashleigh Powell
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: 2I FILM

Igrajo: Keira Knightley, Morgan Freeman, Mackenzie Foy, Helen Mirren, Matthew MacFadyen, Miranda Hart, Richard E. Grant, Sergei Polunin, Jack Whitehall, Ellie Bamber, Eugenio Derbez …

Povezave: IMDB: The Nutcracker and the Four Realms (2018)

O filmu:

Ko se Clara znajde v čudnem in mističnem paralelnem Svetu snežink, Svetu rož in Svetu sladic, mora premagati zlovešče Četrto kraljestvo in njegovo tiransko vladarico, da bi vrnila mir v nestabilen svet.

Več o filmu:

Vse, kar si Klara (Mackenzie Foy) želi, je edinstven ključ, ki bo odklenil škatlo, kjer se skriva neprecenljivo darilo njene mame. Na že tradicionalni praznični zabavi pri botru Drosselmeyerju (Morgan Freeman), ji le-ta pokaže zlato nit, ki Klaro pripelje do želenega ključa, a kmalu ugotovi, da se nahaja v čudnem in skrivnostnem vzporednem svetu. Tam Klara sreča vojščaka z imenom Phillip (Jayden Fowora-Knight), trumo miši in regentov, ki vladajo nad tremi kraljestvi: deželi Snežink, deželi Rož in deželi Sladkarij. Klara in Phillip morata skupaj nadvladati četrtemu zlobnemu kraljestvu, domovanju tiranske Matere Ingver (Helen Mirren), da bi si Klara pridobila ključ in tako vrnila harmonijo v nestabilen svet.