Hitri in drzni: Hobbs in Shaw

Žanr: akcijski pustolovski triler

Dolžina: 134 minut (2h 14min)
Izvirni naslov (leto): Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)
Režija: David Leitch
Scenarij: Chris Morgan
Država: Velika Britanija, ZDA
Distribucija v Sloveniji: Karantanija

Igrajo: Dwayne Johnson, Vanessa Kirby, Teresa Mahoney, Idris Elba, Jason Statham, Eiza González, Helen Mirren, Cliff Curtis, Eddie Marsan,…

Povezave: IMDB: Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)

O filmu:

Kljub temu, da skušata agent Diplomatske varnostne službe in nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot že dlje časa nadvladati drug drugega, bosta sedaj morala združiti svoje moči in se skupno podati v boj proti zlikovcu, ki ogroža človeštvo.

Več o filmu:

Vse odkar sta se prvič srečala v sedmem delu franšize Hitri in drzni leta 2015, sta si Luke Hobbs (Dwayne Johnson), zvest agent Diplomatske varnostne službe in Deckard Shaw (Jason Statham), nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot, v laseh in skušata drug drugega nadvladati. A vse se spremeni, ko genetsko okrepljeni anarhist Brixton (Idris Elba) prevzame nadzor nad zahrbtno biološko grožnjo, ki lahko za vedno spremeni človeštvo, obenem pa doseže odlično in neustrašno agentko MI6 Hattie Shaw (Vanessa Kirby), ki je po naključju Shaweva sestra. Kot zaprisežena sovražnika morata Hobbs in Shaw sodelovati skupaj, da bi nadvladala edinega človeka, ki bi lahko bil slabši od njiju.

Zanimivosti:

Akcijski triler HITRI IN DRZNI: HOBBS IN SHAW odpira nova vrata v omenjeni franšizi, saj se akcijski prizori odvijajo po vsem svetu – od Los Angelesa do Londona, ter od strupenega Černobila in prelepe Samoe.

O avtorjih/igralcih:

Film je režiral David Leitch (Deadpool 2), scenarij pa napisal Chris Morgan, ki je za franšizo Hitri in drzni napisal scenarije za več filmov.