Gremo mi po svoje

Gremo mi po svoje

Izvirni naslov (leto): Gremo mi po svoje (2010)
Žanr: slovenska komedija

Dolžina: 97 minut (1h 37min)
Režija: Miha Hočevar
Scenarij: Miha Hočevar

Igrajo: Jurij Zrnec, Tadej Koren Šmid, Jure Kreft, Matevž Štular, Gaja Pegan Nahtigal, Pia Korbar, Žigan Krajnčan, Teodor Popovič, Erik Oprešnik, Vili Frahm, Matej Zemljič, Jana Zupančič, Ajda Toman, Uroš Kaurin, Luka Cimprič

Povezave:
IMDB: Gremo mi po svoje (2010) 

Aleks s taborniškimi prijatelji tabori ob Soči. Starešina preresno jemlje taborništvo in vzgojo otrok in s tem povzroča številne komične zaplete. To, da se fantje bolj kot za taborniški red in veščine zanimajo za sosednji, športno umetniški tabor, kjer so večinoma prav luštne punce, h disciplini ne pomaga. Mnogi zabavni in čustveni zapleti med zanimivimi otroškimi in odraslimi liki se odvijejo na osupljivo lepih lokacijah triglavskega narodnega parka in stkejo himno naravi, čisti otroški duši, zdravi pameti, ljubezni, humorju in optimističnemu pogledu na življenje.

Izjava režiserja
Naša ideja ni bila narediti samo še en mladinski film, ampak ustvariti huronsko in napeto komedijo na privlačnih lokacijah z odlično produkcijsko kondicijo, ki bo lahko kar se le da dolgo kljubovala času in združevala otroke in starejše več generacij.  Vsem razumljiva tekoča zgodba z mnogimi zanimivimi in novimi obrazi, ki nevsiljivo, med avanturo in humorjem pove še kaj več o življenju, tekmovanju, ljubezni in naravi bo pritegnila ne samo mladine ampak tudi malo starejše.

Režiser in scenarist
Miha Hočevar – Rojen 1963 v Ljubljani, kjer konča osnovno šolanje in 1983 maturira na takratni  gimnaziji Poljane. V naslednjem letu opravi vojaško obveznost in vpiše študij filmske in televizijske režije na AGRFT v Ljubljani. Absolvira, vendar ne diplomira. Že na začetku študija se aktivno vključi v filmsko in televizijsko prakso kot asistent in režiser.
Preživlja se večinoma s komercialnimi projekti, posname nekaj sto reklam, med njimi izjemne hite, piše scenarije, danes pa so za njim tudi trije celovečerni igrani filmi: Jebiga (2000), Na planincah (2003) in Distorzija (2009). Se nadaljuje.