FILMSKA KAVA: Izbrisana

Vabimo vas, da enkrat mesečno dopoldneve preživite v Kinu Trbovlje in si ogledate izbrane umetniške in nagrajene filme. V sezoni 2019/20 smo filmske projekcije prestavili na torek. Program ☕ Filmska kava ☕ se izvaja v sodelovanju s trboveljskimi društvi in je namenjen vsem ljubiteljem kakovostnega filma, ki imajo nekaj prostega dopoldanskega časa. Cena vstopnice je samo 2 €.

Žanr: drama

Dolžina: 85 minut (1h 25min)
Izvirni naslov (leto): Izbrisana (2018)
Režija: Miha Mazzini, Dušan Joksimović
Scenarij: Miha Mazzini
Država: Hrvaška, Srbija, Slovenija
Distribucija v Sloveniji: Con film

Igrajo: Judita Franković, Sebastian Cavazza, Izudin Bajrović, Doroteja Nadrah …

Povezave: IMDB: Izbrisana (2018)

O filmu:

Izbrisana je zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstaja ne ona ne njen novorojenček.

Več o filmu:

Film Izbrisana pripoveduje zgodbo o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema.

Iz prve roke/komentar režiserja:

“Ko se je znova pokazalo upanje za film, sem se lotil pisanja v tretje in se nisem upal veseliti do zadnjega snemalnega dne – po tolikih letih dela na projektu imamo tudi optimisti dovoljenje za vraževernost. Film je sedaj v postprodukciji in kot takega so ga na San Sebastian Film Festival izbrali za enega izmed treh, da ga bodo posebej izpostavili med prihajajočimi filmi. Glede na to, da ima festival oznako A, se lahko le zadovoljno smehljam in se zahvaljujem vsem, ki so pomagali, da bo film po tolikih letih bivanja v moji glavi prišel tudi na platna.”
Miha Mazzini