Čista zloba

Žanr: Biografski kriminalni triler

Dolžina: 108 minut (1h 48min)
Izvirni naslov (leto): Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile (2019)
Režija: Joe Berlinger
Scenarij: Michael Werwie
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: KARANTANIJA

Igrajo: Lily Collins, Zac Efron, Angela Sarafyan, Sydney Vollmer …

Povezave: IMDB: Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile (2019)

O filmu:

Film o najbolj znanemu serijskemu morilcu na svetu, Tedu Bundyju. Predstavljen je iz perspektive Bundyjeve dolgoletne punce Liz, ki je več let zanikala obtožbe proti Bundyju, vendar ga je končno predala policiji. Ko je bil v policijskem priporu je Bundyju uspel drzen pobeg, preden so ga ujeli in sodili zaradi umora. Le na Bundyjevi smrtni postelji je Liz in ves svet izvedel resnični obseg njegovih številnih strašnih zločinov.

Več o filmu:

Leta 1969 Ted Bundy (Zac Efron) kot izjemno privlačen, karizmatičen, pameten in ljubeč popolnoma prevzame samohranilko Liz Kloepfer (Lily Collins), ki se njegovim čarom ne more upreti. Kmalu se vanj zaljubi in videti je, da sta srečen par, ko Teda iznenada aretirajo in ga obtožijo številnih grozljivih umorov. Njena zaskrbljenost se z novimi dokazi hitro sprevrže v paranojo, ko je prisiljena sprejeti, da je moški, s katerim je živela, psihopat. Med policijskim priporom je Bundyju uspel drzen pobeg, preden so ga ujeli in mu sodili za umor. Med sojenjem se je branil tudi sam, a bil na koncu le obsojen. Za njegove številne grozljive zločine so Liz in vsa javnost izvedeli tik pred njegovo usmrtitvijo. To je zgodba o Tedu Bundyju, enemu najbolj razvpitih serijskih morilcev vseh časov.

V začetku maja na velika platna prihaja zgodba o najbolj razvpitemu serijskemu morilcu vseh časov, Tedu Bundyju, ki ga bo upodobil igralec Zac Efron. Kriminalna srhljivka, posneta po resničnih dogodkih, je prikazana skozi oči Bundyjevega dolgoletnega dekleta Elizabeth Kloepfer (zaigrala jo je Lily Collins), ki si je vrsto let zatiskalo oči pred resnico in zanikalo vse obtožbe zoper njega, a ga na koncu le predalo policiji.

Biografsko kriminalno srhljivko je režiral Joe Berlinger, sodeloval pa tudi kot producent. Scenarij je napisal Michael Werwie in sodeloval tudi kot izvršni producent, prav tako je kot izvršni producent sodeloval igralec Zac Efron. Film je posnet po romanu Elizabeth Kendall z naslovom The Phantom Prince: My Life With Ted Bundy, v katerem avtorica razkrije podrobnosti sedemletnega razmerja s serijskim morilcem.

Zanimivosti:

– Izviren naslov za film – Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile – so izbrali na podlagi sodnikovega citata med sojenjem, ko je izrekel: “Zločini so bili skrajno pokvarjeni, šokantno zlobni, nizkotni, in bili narejeni, da povzročijo visoko stopnjo bolečine.”
– Srhljivka je bila premierno prikazana januarja letos na filmskem festivalu Sundance, kar je točno trideset let po Bundyjevi usmrtitvi.
– V filmu je zaigral tudi frontmen skupine Metallica James Hetfield, in sicer kot policist Bob Hayward.