Bumblebee

Žanr: Akcijska znanstvena fantastika

Dolžina: 114 minut (1h 54min)
Izvirni naslov (leto): Bumblebee (2018)
Režija: Travis Knight
Scenarij: Christina Hodson
Država: ZDA
Distribucija v Sloveniji: KARANTANIJA

Igrajo: Hailee Steinfeld, Martin Short, Pamela Adlon, John Cena, Megyn Price, Marcella Bragio, Peter Cullen, Vanessa Ross, Kenneth Choi, John Ortiz, Jess Harnell, Glynn Turman, Gracie Dzienny, Teresa Navarro, Nina Cheek …

Povezave: IMDB: Bumblebee (2018) 

O filmu:

Leta 1987 si je Bumblebee našel zatočišče na odpadu v majhnem obmorskem mestecu v Kaliforniji. Poškodovanega in polomljenega ga najde dekle Charlie, ki bo kmalu dopolnila osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem. Ko mu pomaga, da si opomore, dekle kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč.

Več o filmu:

Leta 1987 si je Bumblebee našel zatočišče na odpadu v majhnem obmorskem mestecu v Kaliforniji. Poškodovanega in polomljenega ga najde dekle Charlie (Hailee Steinfeld), ki bo kmalu dopolnila osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem. Ko mu pomaga, da si opomore, dekle kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč. Ko se Bumblebee počasi privaja na življenje na Zemlji, mu Charlie pomaga po svojih najboljših močeh, med njima pa se razvije pristno prijateljstvo. Kmalu pa Charlie razkrije njegovo največjo skrivnost in je priča številnim grožnjam, ki mu pretijo. A v nevarnosti ni samo on, temveč tudi sama…

V znanstveni fantastiki igrajo še Pamela Adlon (Better Things, Louie), John Cena (Očka proti fotru 2, Razuzdanka), Stephen Schneider (serija Broad City), Jorge Lendeborg Jr. (Spider-Man: vrnitev domov), Jason Drucker, Kenneth Choi, Ricardo Hoyos, Abby Quinn, Rachel Crow in Grace Dzienny.

Bumblebee je majhen rumen Avtobot, poznan iz franšize o Transformerjih. Njegova lastnost je, da si ves čas prizadeva, da se dokaže pred drugimi Avtoboti, še posebej pred njihovim vodjo Optimusom Primom. Pogosto je pripravljen veliko tvegati, kar pa ga postavi v veliko nevarnost. Je pa zelo zanesljiv, njegova majhnost pa mu omogoča, da se lahko prebije do mest, kamor večji Avtoboti ne morejo. Bumblebee pa ni samo zaščitni znak filmov o Transformerjih, temveč se je pojavil tudi v različnih animiranih serijah o Transformerjih, stripih, knjigah in video igricah.

Zanimivosti:

• Gre za prvi film o Transformerjih, ki ga ne režira Michael Bay, temveč sodeluje kot producent.
• Nekaj prizorov iz filma so posneli v mornariški bazi Mare Island Naval Shipyard v kalifornijskem mestu Vallejo, kjer pa so sočasno snemali film 13 Reasons Why (2017). Zaradi nekaj prizorov, ki so vključevali pirotehnična sredstva in hrupne helikopterji, pa je morala filmska ekipa filma 13 Reasons Why počakati, da se glasni posebni efekti med seboj ne bi mešali.