Božiček in druščina

Žanr: Družinska komedija

Dolžina: 95 minut (1h 35min)
Izvirni naslov (leto): Santa & Cie (2017)
Režija: Alain Chabat
Scenarij: Alain Chabat
Država: Francija
Distribucija v Sloveniji: CONSTANTIN

Igrajo: Alain Chabat, Golshifteh Farahani, Pio Marmaï, Bruno Sanches, Louise Chabat, David Marsais, Grégoire Ludig, Audrey Tautou, Simon Aouizerate, Jean-Pierre Bacri, Mark Grosy, Kyan Khojandi, Patrick Timsit, Thomas Vandenberghe …

Povezave: IMDB: Santa & Cie (2017)

O filmu:

Novo leto je pred vrati, na Severnem tečaju pa razsaja gripa. Božiček je v hudih škripcih, ker je vseh 92.000 palčkov dobilo nevaren prehlad, ki jih je prikoval na posteljo. Kdo mu bo zdaj pomagal, da izdela igrače za milijone otrok po svetu? Dobremu Božičku ne preostane drugega, kakor da gre na Zemljo iskat gumimedvedke z vitaminom C, ki bodo njegovim tovarišem pomagali na noge, da bodo skupaj rešili božič in novo leto.

Več o filmu:

Ko vsi palčki zbolijo, mora Božiček najti zdravilo na Zemlji, da bi rešil božič. Novo leto je pred vrati, na Severnem tečaju pa razsaja gripa. Božiček je v hudih škripcih, ker je vseh 92.000 palčkov dobilo nevaren prehlad, ki jih je prikoval na posteljo. Kdo mu bo zdaj pomagal, da izdela igrače za milijone otrok po svetu? Dobremu Božičku ne preostane drugega, kakor da gre na Zemljo iskat gumimedvedke z vitaminom C, ki bodo njegovim tovarišem pomagali na noge, da bodo skupaj rešili božič in novo leto.

Film “Božiček in druščina” je zabavna družinska komedija, ki jo je posnel režiser slavnega filma “Asterix in Obelix: Misija Kleopatra”, Alain Chabat. To, da gre za velik projekt slavnega režiserja, scenarista in igralca Alaina Chabata, pove tudi podatek, da je filmska hiša Gaumont vložila kar 28 milijonov evrov v njegov peti igrani film. Poleg izjemne igralske zasedbe najbolj priljubljenih francoskih filmskih imen, med katerimi sta tudi Audrey Tautou in Pio Marmai, je nova družinska komedija o Božičku začinjena z vizualnim učinki, ki jih sicer vidimo v slavnih hollywoodskih filmih. Prav Brianu Jamesu, velikemu mojstru vizualnih učinkov (“Batman: Na začetku”, “Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja”, “Harry Potter in ognjeni kelih”, “Prometej”…) so zaupali nalogo, da iz filma “Božiček in druščina” naredi novoletno kinematografsko čarovnijo, ki bo razveselila otroke po vsem svetu.