Bog, le kaj smo spet zagrešili?

Žanr: Komedija

Dolžina: 99 minut (1h 39min)
Izvirni naslov (leto): Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu? (2019)
Režija: Philippe de Chauveron
Scenarij: Guy Laurent, Philippe de Chauveron
Država: Francija
Distribucija v Sloveniji: FIVIA

Igrajo: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau …

Povezave: IMDB: Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu? (2019)

O filmu:

Zakonca Claude in Marie Verneuil se spopadata z novo krizo. Kot pripadnika katoliškega meščanstva, ki gojita vrednote stare tradicionalne Francije, težko sprejmeta najnovejšo novico. Zakonci štirih hčera (David, Rachid, Chao in Charles) so se odločili zapustiti Francijo zaradi različnih razlogov. Različne komične življenjske situacije ves čas zahtevajo, da sta oče in mama odprtega duha.

Več o filmu:

Naj spomnimo… Claude in Marie sta v prvem delu z veliko težavo sprejela, da se je njuna prva hči poročila z muslimanom, druga z Judom in tretja s Kitajcem. Ko je njuna najmlajša hči oznanila, da se bo poročila v katoliški cerkvi, sta bila prepričana, da je njen zaročenec vzgojen katolik iz meščanske družine. Toda temu je sledilo grenko razočaranje!

O avtorjih/igralcih:

CHRISTIAN CLAVIER (Claude Verneuil) – Odličen francoski igralec Christian Clavier se je rodil leta 1952 v Parizu. Slovenskim kino gledalcem je znan predvsem po filmih Obiskovalci režiserja Jean-Marie Poireja (1993), komediji Asterix in Obelix proti Cezarju Clauda Zidija (1999), nadaljevanju uspešnice Vrnitev obiskovalcev Jean-Marie Poireja (1999), komediji Asterix in Obelix: Misija Kleopatra Alaina Chabata in družinski drami Brata režiserja Jean-Jacquesa Annauda (2004). Leta 2015 se obeta že tretji del komedije Obiskovalci. Družbo mu bo »moral« delati Jean Reno.